Schoolafspraken

Onze belangrijkste regels die wij in de school hanteren:

1.We luisteren naar iedere volwassene in de school
2.In de school lopen we rustig en praten met onze 3-stem
3.We zijn aardig voor elkaar en zorgen goed voor onze spullen
4.Wij zorgen er met elkaar voor dat onze school er netjes uitziet
5.We luisteren naar elkaar en laten elkaar uitpraten
6.Wij werken samen en helpen elkaar
7.We zorgen er met elkaar voor dat we op tijd beginnen
8.Ruzie lossen we op met woorden
9.We zijn stil bij het stilte teken

Overige afspraken

• Dieren in de school

Dieren zijn in school niet toegestaan om gezondheids- en hygiënische redenen (denk aan allergieën). In overleg met de leerkracht kan hier, bijvoorbeeld voor een spreekbeurt, af en toe van afgeweken worden.

• Eten en drinken

In de ochtend mogen de kinderen tijdens de pauze een kleinigheid eten en/of drinken. Denkt u vooral aan gezonde tussendoortjes, zoals fruit. Maakt u de porties echter niet te groot i.v.m. de beperkte tijd.

“Gruiten op woensdag”
Groenten en fruit als tussendoortje, dat is het streven voor de woensdag in het kader van opvoeding in gezonde leefgewoontes. Medewerking van de ouders is hiervoor van groot belang. Vraagt u de leerkrachten gerust om advies.

• Medische zaken

Ons personeel mag geen medische handelingen verrichten. Ten aanzien van de verstrekking van medicijnen is er een protocol in de school aanwezig. Vraagt u naar dit protocol indien uw kind onder schooltijd medisch behandeld zou moeten worden.