Gezonde lunch bij Stichting De Tussentijd (TSO)

Geplaatst op dinsdag 20 oktober 2015

De kinderen kwamen er al om vragen. Wanneer eten we weer een broodje gezond bij de overblijf ?
15 oktober was het weer zo ver. De overblijfkrachten snijden tomaatjes en komkommer. Ook sla en wortel ligt op de schaal.
De lunch houdt de energievoorraad en bloedsuikerspiegel op peil. Dit heeft weer een positief effect op de concentratie, het geheugen en het leervermogen voor de rest van de dag. En dat is wel nodig want er wordt van kinderen best veel gevraagd. Wanneer er in de suikerspiegel grote schommelingen ontstaan door niet of ongezond te eten, kunnen kinderen zich lusteloos, moe of prikkelbaar voelen. Het is daarom ook belangrijk dat kinderen tussendoor gezonde snacks aangeboden krijgen. Zij zijn namelijk sneller door hun glucosevoorraden heen dan volwassen.

gezond 1 gezond 3
gezond 2