Tjotter Info 8

Geplaatst op vrijdag 20 maart 2015

Om u als ouders/ verzorgers op te hoogte te houden van allerlei zaken in verband met onze school brengen wij gemiddeld één keer per maand de Tjotter Info uit. Hierin leest u alles over activiteiten, projecten, studiedagen, vakanties en nog veel meer.

Natuurlijk vindt u de data ook terug in onze Agenda op de website.

Tjotter Info 8

Schooljaar 2014-2015

23 t/m 27 februari Voorjaarsvakantie
Maandag 2 maart 20.00 uur OV vergadering
27 maart Maandsluiting groep 1/2b en groep 6/7
3 t/m 6 april Paasvakantie
10 april Schoolfotograaf
16 april Bag2school. U kunt uw oude kleding, schoenen en overig textiel tot 9.00 uur op school inleveren.

Personeel
Meester Willem krijgt steeds meer zijn plezier in zijn werk terug. Hij zal stapje voor stapje weer meer lessen gaan verzorgen.

Juf Birgitte heeft een spannende tijd achter de rug. Het is heel fijn om te kunnen zeggen dat de pet-ctscan laat zien dat haar lichaam goed heeft gereageerd op de behandelingen. Zij heeft nu nog wel veel pijn, maar dit zijn nog de bijwerkingen van de medicijnen.

Juf Esther haar zwangerschap vordert goed. Wij hebben sollicitatiegesprekken gehad en hopen na de vakantie aan te kunnen geven welke invaller voor juf Esther gaat komen.

Juf Odilia is weer wat meer aanwezig op school, maar kan nog niet de groep draaien. Daarom zal Juf Jomayra voorlopig nog aanwezig zijn en de groep begeleiden tot juf Odilia weer helemaal hersteld is.

Juf Evelien mag voorlopig nog maar 1 keer in de week even kort op school zijn. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan waar de duizelingen vandaan komen. Laura zal de groep zoveel mogelijk draaien. Helaas was juf Danique deze week voor het laatst op school Zij heeft namelijk na de voorjaarsvakantie een fulltime baan op een andere school. Na de voorjaarsvakantie hopen wij u te kunnen vertellen wie er naast juf Laura komt invallen.

Playback wedstrijd
De afgelopen weken hebben de kinderen hard geoefend voor de playbackshow en hebben zij in de voorrondes vanuit iedere groep een winnaar uitgekozen. Al deze toppers hebben vandaag hun optreden gedaan en voor de jury was het erg moeilijk om uit zoveel talent te moeten kiezen. Na een goed en intensief beraad heeft de jury dit jaar de prijs aan de volgende winnaars gegeven:

Onderbouw: Frederike met ‘Laat het los’ van Frozen.

Middenbouw: Veerle met “Set fire to the rain’ van Adele.

Bovenbouw: Jinte, Rowan, Anissa E. en Larissa met ‘Shower’ van Becky G.

Het was een geslaagde ochtend!

Naast de playback wedstrijd is er ook uit iedere groep iemand gekozen als mooist verklede persoon van de groep. Al deze kinderen hebben een rozet gekregen en zijn op de foto gegaan met Piep het kuiken.

Op basisschoolnet worden binnenkort de foto’s geplaatst van de playbackshow.

Springtouw
De springtouwen, die iedere groep vanuit de oudervereniging heeft gekregen, zijn een groot succes. Kinderen zijn intensief met de springtouwen aan het spelen. Er komen veel vragen van ouders en kinderen waar deze springtouwen te koop zijn. De springtouwen zijn te bestellen via ropeshop.nl

Regels en afspraken in de school
Binnen en buiten de school hebben we een aantal regels die wij met elkaar hebben gemaakt. Ook in de groepen zijn groepsregels met de kinderen gemaakt. Deze regels en afspraken zijn er om ervoor te zorgen dat we elkaar met respect tegemoet treden en dat er rust is in de school, zodat iedereen zich veilig voelt en ieder kind goed tot zijn recht komt en tot leren kan komen. Nu moeten regels soms weer even herhaald worden wanneer je ziet dat kinderen ze vergeten zijn of ‘gewoon’ niet naleven.

In sommige groepen waar wij te weinig rust ervaren en de leerkracht niet voldoende toe kan komen aan het lesgeven worden er duidelijke afspraken gemaakt met de kinderen. Wanneer dit het geval is in de groep van uw kind dan hoort u dit van de groepsleerkracht. Het kan ook zijn dat u uitgenodigd wordt door de groepsleerkracht van uw kind wanneer uw kind te vaak de les verstoord en/of niet aan het werk wil gaan. In een enkel geval kan het zijn dat er ook een gesprek met de directie zal plaatsvinden.

Mobiele telefoons en social media
Steeds meer kinderen krijgen tegenwoordig een mobieltje. Op school hebben we de afspraak dat het mobieltje in de klas in een apart bakje bij de leerkracht wordt ingeleverd. Sommige kinderen hebben soms een whatsapp-groepje met kinderen uit de groep. Dat is natuurlijk heel gezellig als je hierdoor afspraken kan maken en gezellig kan kletsen of het zelfs kan gebruiken om over schoolwerk te praten.

We hebben nu echter een paar keer ervaren dat kinderen soms niet aardig over anderen praten via social media en dat het hele – of een gedeelte van het whatsapp groepje daar soms aan meedoet! Het negatief praten over een ander vinden wij niet acceptabel.

Wij verwachten dat wanneer dit gebeurt kinderen elkaar hierop aanspreken dat dit niet aardig is en we het daarom ook niet doen. Ook gebruiken sommige kinderen hun telefoon om internetsites te bezoeken die niet voor kinderen geschikt zijn. Wanneer wij dit zien dan zullen wij dit altijd met uw kind bespreken, maar ook met u. Toch is het goed dat u zelf ook af en toe controleert wat uw kind allemaal op social media doet. Zodat u hierover in gesprek kunt gaan. Wij zullen met elkaar kinderen hierin toch mediawijs moeten maken.

Reminder
Wil iedereen er alsjeblieft aan denken om niet op de stoep, op het grasveld of dubbel te parkeren. Voor de kinderen ontstaan hierdoor onoverzichtelijke verkeerssituaties. De kinderen kunnen niet over de auto’s heen kijken en kunnen hierdoor niet de verkeerssituatie overzien. Dit leidt tot gevaarlijke situaties!

Wij wensen iedereen een hele goede voorjaarsvakantie!

Mede namens het team,

Hartelijke groet,