Tjotter Info 7

Geplaatst op woensdag 28 januari 2015

Om u als ouders/ verzorgers op te hoogte te houden van allerlei zaken in verband met onze school brengen wij gemiddeld één keer per maand de Tjotter Info uit. Hierin leest u alles over activiteiten, projecten, studiedagen, vakanties en nog veel meer.

Natuurlijk vindt u de data ook terug in onze Agenda op de website.

Tjotter Info 7

Schooljaar 2014-2015

Ma. 19 jan. t/m vrijdag 6 feb. citotoetsen
Woensdag 11 februari Studiedag HGW, alle kinderen zijn vrij.
Vrijdag 13 februari Voorrondes playbackshow
Ma. 16 feb. t/m 19 febr. Rapportagegesprekken
Vrijdag 20 februari Playbackshow, De kinderen uit groep 5 t/m 8 hebben continurooster en zijn om 14.00 uur uit. Kinderen uit groep 1 t/m 4 zijn vanaf 12.00 uur uit.

Personeel

Juf Odilia en juf Evelien zijn helaas nog steeds ziek. Voor juf Odilia valt juf Jomayra in en voor juf Evelien valt juf Danique en juf Laura in.

Voor de kerstvakantie ging het met Juf Birgitte de ‘goede’ kant op. Zij heeft op dit moment helaas een terugval. Juf Birgitte hoopt snel duidelijkheid te krijgen wat de oorzaak is.

Meester Willem staat samen met juf Anouk en juf Hanneke met veel enthousiasme in groep 8 van de Koele Koeien.

Voor juf Esther is er een vacature uitgezet voor haar zwangerschapsverlof. De sluitingsdatum is eind januari. Op dit moment zijn er 7 sollicitanten.

Gevonden voorwerpen

Er blijven veel trommeltjes, bekers, e.d. op school liggen. In de kast onder de trap ligt alweer een hele verzameling. Mocht uw kind iets missen of grijpt u mis naar bijv. een schoolbeker dan kan het zijn dat het bij de gevonden voorwerpen ligt. Op dit moment ligt er ook een kinderbril merk Pepejeans al ruim een week bij Sabine en Laura op hun bureau. Bij rondgang langs de klassen was het van geen van de kinderen.

Basisschoolnet

Wij werken sinds het begin van dit schooljaar met basisschoolnet. Basisschoolnet wordt wisselend gebruikt. Wij willen graag een evaluatie op basisschoolnet. Na de voorjaarsvakantie willen wij dit onder de ouders en leerkrachten uitzetten. De evaluatie wordt vervolgens naar u teruggekoppeld met eventuele acties die hier uit voortvloeien.

Regiegroep Ouderbetrokkenheid 3.0

Op 15 januari hebben we onze eerste vergadering als regiegroep gehad. Wij hebben voor de komende twee maanden drie criteria van ouderbetrokkenheid onder elkaar verdeeld. Hierbij wordt de input van de flappen van de ouderbetrokkenheidsdag meegenomen.

De 3 criteria die we nu uit gaan werken zijn:

Criterium 1: een heldere visie op ouderbetrokkenheid

Criterium 4: samen verantwoordelijk voor onderwijs

Criterium 5: Leraren, leerlingen en ouders zijn gelijkwaardig

Met de regiegroep hebben we besproken hoe wij alle ouders erbij kunnen blijven betrekken. Hier zijn wij nu nog zoekende in. Wij proberen u zoveel mogelijk via de tjotterinfo op de hoogte te houden. Ook kijken we naar de mogelijkheden om de poll van basisschoolnet te gaan gebruiken.

Tablets in het onderwijs

Wij zijn ons als school aan het oriënteren op tablets in het onderwijs. Hierin zijn meerdere opties mogelijk. U heeft hier als ouder waarschijnlijk ook wel ideeën over. Wij zouden het prettig vinden wanneer we van elkaars expertise gebruik kunnen maken. Wij zoeken daarom een aantal ouders die in een panelgroep mee willen denken over het gebruik van tablets in het onderwijs. Om uiteindelijk tot een plan te komen. Heeft u interesse voor de panelgroep dan kunt u naar Atteke onze ICT-coordinator een mailtje sturen a.v.aar@stichtingschool.nl

Vanuit de Oudervereniging

De Kerstmarkt

De Kerstmarkt was weer een gezellige happening. De inzet van alle leerkrachten, vrijwilligers, donateurs en de grote opkomst heeft de Kerstmarkt weer een gezellige jaarsluiting opgeleverd. De kinderen hebben hun creativiteit ingezet en gezorgd dat de marktkramen goed gevuld waren. Van IJsstokjeshangers tot houten Kerstbomen en van eland potjes tot bekers gevuld met vogelvoer, het zag er allemaal prachtig uit. Ook de crea activiteiten tijdens de Kerstmarkt werden goed bezocht. Ondermeer het maken van een marshmallow pinguïn, de verfcentrifuge en het grabbelen in de grabbelton waren een groot succes. Niet te vergeten de heerlijke suikerspinnen, oliebollen, warme chocolade melk en nog veel meer om op te noemen. De tombola duurde voor de ouders wat te lang maar de kinderen vonden het geweldig. Ik heb al weer zin in Kerst 2015!

Gamma Kerstbomen actie

Dit jaar heeft Gamma Lelystad voor het eerst een kerstbomen foto actie gehouden onder de basisscholen in Lelystad.

De opdracht was om een door Gamma geleverde kerstboom mooi te versieren, via de Facebook pagina van Gamma Lelystad kon er op de foto’s van verschillende scholen gestemd worden om kans te maken op mooie prijzen.

De Tjotter is met deze actie op de 3e plek geëindigd en heeft als prijs een gereedschap set t.w.v. € 150,- gewonnen. Trots zijn we natuurlijk met deze prijs en wat hadden de kinderen leuke toepasselijke kerst / bouwmarkt versiersels gemaakt die in de boom hingen!

Studiedag van 5 januari

Maandag 5 januari hadden wij een studiedag met het team. De studiedag stond in het teken van continu verbeteren (Jay Marino). We hebben met elkaar gekeken naar de mogelijkheden van het gebruik van portfolio’s voor de kinderen. Door het gebruik van portfolio’s zullen de kinderen doelgerichter gaan werken en hebben ze ook beter zicht op hun eigen ontwikkeling. De kinderen worden hierdoor meer eigenaar van hun eigen ontwikkeling. De komende maanden gaan wij dit verder uitwerken.

Mocht u nog vragen hebben over deze Tjotterinfo dan hoor ik dat graag.

Wij wensen u een heel fijn weekend toe!

Met vriendelijke groet,

namens het team,